1 DAGS SIKKERHEDSKURSUS

950,00/person
Sværhedsgrad: kanoentuiasten, der vil på tur 6 timer 4+ Personer

KURSUSBESKRIVELSE

Kurset er typisk et special kursus fx for en skole, institution eller lignende. Men vi har oplevet efterspørgsel fra kanofolket, derfor har vi oprettet disse 4 datoer.

Vi starter som udgangspunkt fra bunden af, med pakning af kanoen, trimning samt grundig instruks i sikkerhed og udstyr, som netop er kursets formål, inden vi går på vandet.

Derefter er der fælles afgang, hvor vi følges af frem til vores overnatnings sted.

Undervejs arbejder vi lidt med teknik og sjove øvelser / lege. Det kan krydres med kort og kompas, og selvfølgelig lejrliv samt madlavning. 

Dertil øver vi forskellige ro teknikker, nørder kanoen og nyder hinandens selskab og naturen.

Områderne vi sejler i er særligt udvalgt, da naturen netop her, er særlig skøn, og håber derved vi inspirere jer til at fortsætte med kanoen som turredskab og til undervisning. Dertil har vi  udvalgt særlige instruktører selvfølgelig med instruktør beviser, med kendskab til områderne. Således får du også en natur og kultur oplevelser med i bagagen.

Kurset afholdes i et professionelt behageligt miljø, med masser af hands on træning og tid i kanoen, men også en masse lejrhygge og madlavning undervejs, hvor pauser og lejrpladserne ligger i tilpas afstand fra hinanden.

Instruktører

Anker Buchholtz eller Lars Nyhuus.

Udstyr

Inkluderet i afgiften er der kano samt sikkerhedsudstyr. Våddragter og Vandtæt grej. Mulighed for køb af friluftsgrej til special priser. Husk tøj til omklædning og håndklæde.

Forplejning

Kaffe og rundstykker. Husk drikkevarer og madpakke.

Kursus bevis

Der udleveres kursus bevis.

Lokalitet kan tilpasses

Sandholm sø Sdr Felding. Fuglsang sø Herning. Handbjerg Limfjorden. Vorgod Å. Storåen /Vandkraftsøen Holstebro. Skjern Å / Skjern bådhavn.

Dato

27 april Herning - Svanholm sø 23 maj Viborg - Hald sø 5 august Ringkøbing - Von å 19 september Silkeborg - De små fisk

Transport

Selvtransport evt. mulighed for samkørsel.

Overnatning

Ingen overnatning.

MÅLGRUPPE OG FORUDSÆTNINGER

Målgruppe er tilpasset 2 grupper. Første gruppe er pædagogisk personale der arbejder med vandaktiviteter i dette tilfælde kano. Kurset er sammen med 12 timers første hjælps kursus, minimum for at kunne forestå sejlads i kano hos mange kommuner og institutioner. Anden gruppe er kanoentuiasten, der ønsker at tage på tur, go vil højne egen sikkerheden. Der er ikke noget krav om specielle kanofærdigheder. Forudsætninger 12 timers førstehjælp – 8 timers vandrelateret førstehjælp Kunne svømme 400 m åbent vand / 600 m bassin

INDHOLD

Sejladsregler Sikkerhedsinstruks Padleteknikker Redning Leg og tur Kurset fungerer også som 1. del af kanoinstruktør 1 kurset.

På Venø Efterskole har vi et godt samarbejde med Team Nord om Natur- og Friluftslinie elevernes førstehjælpsuddannelse. Da efterskole-eleverne blandt andet tilbydes Ipp1 Havkajak instruktør uddannelsen på skolen, har de brug for et maritimt førstehjælpskursus. Anker har et godt tag på eleverne, og gør kurset levende med masser af saftige friluftshistorier, eksempler, og naturlig vekslen mellem teori og praksis.
Jacob Vemmelund
Underviser kajak Venø Efterskole

Efterspørg en dato til kurset som passer dig

Vælg en dato

november 2020
man tirs ons tors fre lør søn
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Har du også set

699,00

/person

8 timers førstehjælp for sejllads og småbåde

Kurset opgradere dig i førstehjælp, så du er up to date og har det relevante førstehjælps kursus på vandet. Kurset følger den nye norm der er krav.

2500,00

/person

Kanoinstruktør 2

Dette kursus er overbygning på 1 dags sikkerhedskursus, således du bliver fuldt uddannet instruktør, med mulighed for at blive eksamineret og optaget i forbundet.

6200,00

/person

Kanoekspedition Sverige

En fantastisk naturoplevelse, overnatning i naturen samt selvfølgelig at sejle kano – blanke søer, snoende åer, højt til himlen og en masse sejlads. Skal du med?
Comments are closed.