12 timers Førstehjælp - Fokus på klatring

999,00/person
Sværhedsgrad: For alle 2 Dage 6+ Personer

Kursusbeskrivelse

Et klatrerelateret førstehjælps kursus med netop fokus på klatring, lærer deltagerne at yde en effektiv og korrekt førstehjælp, blandt andet med masser af hands on træning på klatrespottet, væggen eller i træerne. 

Samtidig bindes teorien op på de praktiske øvelser, så deltagerne får mest muligt ud af kurset. Øvelserne er samtidig relevante da de er lagt op af klatring og Team-nord´s erfaring igennem mange år med hundredvis af klatrejobs, samt vores undervisningsprogram rettet mod instruktører fra Highrope parker fx Randers og Ålborg.

Kurset afholdes i et professionelt behageligt undervisningsmiljø, i en blanding af praktik, teori understøttet af IT, samt det nyeste relevante undervisningsmaterialer og undervisningsdukker.

Der vil også være megen undervisning på klatrespottet hvor vi afholder øvelserne, der alt efter ønsker afsluttes med prøver. Med andre ord tilretter vi de praktiske øvelser i forhold til jeres klatremiljø.

Så dette er kurset for den kommende, eller nuværende klatreinstruktør, der også skal have 100% styr på førstehjælpen.
Udstyr

Vi stiller med relevant førstehjælps udstyr og har klargjort relevante "klatreulykker," således undervisningen bliver så virkeligheds tro som muligt. Medbring klatreudstyr (Redningspakke) eller også kan du leje af klatreudstyr kr. 200,00 (eget godkendt udstyr må gerne medbringes) Tilkøb af førstehjælps bog kr. 99,00

Instruktører

Anker Buchholtz eller Karsten Kaagaard Nielsen.

Transport

Selvtransport evt. mulighed for samkørsel.

Overnatning

Ingen overnatning.

Lokalitet

Silkeborg - Vrads. Herning - Momhøje. Eller efter ønske. Vi kommer gerne til jer. Kontakt anker@team-nord.dk

Dato

Er I minimum 6 deltagere, så opretter vi gerne et kursus til jer. alt efter afstand kommer vi også gerne til jeres lokation. Skriv til Anker@team-nord.dk

Kursus bevis

Der udleveres kursus bevis DFH.

Forplejning

Ingen

MÅLGRUPPE og forudsætninger

Målgruppe Alle der har med klatring at gøre, som udøver men særligt som underviser/træner. Forudsætninger Kurset er klatreinstruktøren, instruktøren i highrope parker eller hjælpere derved, samt klatreinstruktør kursister. Alle skal have, eller være klatrekompetente, og kunne tage vare på sig selv i klatrespottet, da redninger ikke som udgangspunkt indgår i kurset. Men kurset er også et must, for alle der arbejder professionelt i friluftslivet og arbejder med mennesker, da vi kommer hele førstehjælpspensummet igennem på de 12 timer.

INDHOLD

Dag 1
    De 3 hovedpunkter samt ABC. Livreddende førstehjælp til bevidstløse. Årsager og symptomer på hjertestop samt hjertemassage. Årsager til bevidstløshed og førstehjælp til bevidstløse. Nedsat og standset vejrtrækning samt den livsvigtige ilttransport. Årsager til chok og forebyggelse deraf Gennemgang af hjertestarter. Hands on training og kvalificerende førstehjælp i friluftsmiljøet. Blodtab fra åbne/lukkede læsioner. Knoglebrud, led skred og forstuvning. Forbrændinger, ætsning og forfrysning. Særlige skader fx temperaturpåvirkninger og forgiftninger og el-ulykker. Småskader. Pludselige sygdomme som årsag til bevidstløshed. Pludselige sygdomme som årsag til chok. Højhastighedsulykker.
Dag 2
    Repetition og masser af praktiske øvelser på klatrespottet. Dagen afsluttes med en lille prøve skriftlig, cases samt praktisk.

Efterspørg en dato til kurset som passer dig

Vælg en dato

september 2020
man tirs ons tors fre lør søn
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
På Venø Efterskole har vi et godt samarbejde med Team Nord om Natur- og Friluftslinie elevernes førstehjælpsuddannelse. Da efterskole-eleverne blandt andet tilbydes Ipp1 Havkajak instruktør uddannelsen på skolen, har de brug for et maritimt førstehjælpskursus. Anker har et godt tag på eleverne, og gør kurset levende med masser af saftige friluftshistorier, eksempler, og naturlig vekslen mellem teori og praksis.
Jakob Vemmelund
Underviser kajak Venø efterskole

Har du også set

6300.00

/person

Klatreinstruktør

Klatreinstruktør uddannelse henvender sig til kursisten, der ønsker at arbejde med pædagogisk klatring i træer, rappelling, rebbaner samt klatrevæg.

2500.00

/person

Kanoinstruktør 2

Dette kursus er overbygning på 1 dags sikkerhedskursus, således du bliver fuldt uddannet instruktør, med mulighed for at blive eksamineret og optaget i forbundet.

1795.00

/person

IPP 2

Med IPP 1 er du helt klar til IPP 2, der henvender sig til den kommende havkajakroer. Kurset gør dig i stand til at ro kystnært i sommerhalvåret.
Comments are closed.