KANOINSTRuKTØR 2

2500,00/person
Sværhedsgrad: For alle 2 Dage 4 Personer

Kursusbeskrivelse

Vi starter helt fra bunden af med stille og rolig progression, og sørger for alle er med og trygge. 

Kurset varer 32 timer, og afvikles over 2 dage af 8 timer, hvor efter der selvtrænes. Næste undervisningsgang er en overnatningstur, afluttende med eksamen næste dag

Vi følger normerne udarbejdet af dansk kanosamråd.

Ideen med turen er at få erfaring med turkonceoptet centretet om kanoen, der gør sig godt til dette. kanoundervisning selvfølgelig skal foregå mest muligt i kanoen.

Kurset afholdes i et professionelt behageligt miljø, med masser af hands on træning og tid i kanoen.
Vi stiller selvfølgelig alt udstyr til rådighed – kanoer, våddragter, veste og sikkerhedsudstyr.
Udstyr

Inkluderet i afgiften er der kano samt sikkerhedsudstyr, våddragter og Vandtæt grej. Husk tøj til omklædning og håndklæde. Husk også grej når vi skal på overnatningstur. Mulighed for køb af friluftsgrej til special priser.

Instruktører

Rikke Sand, Jess Hansen eller Anker Buchholtz.

Overnatning

Evt overnatning i shelters. Anden weekend er der overnatningstur hvor vi sover i Lavu.

Transport

Selvtransport evt. mulighed for samkørsel.

Lokalitet

Sandholm sø Sdr Felding. Handbjerg ved Limfjorden. Vorgod Å. Storåen /Vandkraftsøen Holstebro. Skjern Å / Skjern bådhavn.

Forplejning

Morgenmad samt kaffe.

Dato

10 og 11 august Svanholm sø 28 og 29 oktober Ringkøbing

Kursus bevis

Der udstedes kursusbevis og du optages på kanosamrådets liste over godkendte instruktører.

MÅLGRUPPE og forudsætninger

Målgruppe Kanoinstruktør kurset henvender sig til personen, der selvsagt brænder for kano og kanoens muligheder. Du arbejder med kanoer som turkoncept eller aktivitet, og ønsker certificering på det, samt, undervisningsmæssigt at bliver bragt helt op to date og få 100% styr på sikkerheden. Målet er at kunne sejle på beskyttet fravand i sommerhalvåret. Praktiske Forudsætninger: Kan svømme 400 m hav eller 600 m bassin. Skal vises. Førstehjælp: 8 timers førstehjælp (førstehjælp ombord på mindre fartøjer og i søsport) – kan erhverves imellem de 2 weekender. Der udstedes dog ikke bevis før førstehjælp er erhvervet. Har man 8 timers førstehjælp eller det store 12 timers og det er gældende skal det fremvises til første weekends kursus Teoretiske forudsætninger: Have læst følgende kompendier: 1. En dags sikkerhedskursus for kano og kajak 2. Kanoinstruktør 1 og 2 (2017) 3. Minimum 8 timers førstehjælps kursus med fokus på småbåde og sejllads.

INDHOLD

For at deltage på dette kursus, skal du have taget kurset ‘Kano-instruktør 1’. Du forbedrer dine egenfærdigheder, lærer om turplanlægning og instruktionsteknik. Dit færdighedsniveau forberedres, og dine forudsætninger for at tage fornuftige valg, vurdere risici, kendskab til lovgivning og lederskab udvikles som fuldgyldig instruktør på dette kursus. Der arbejdes med teori, praksis, cases og konkrete erfaringer. Målet med kurset, er at bestå Instruktør 2 prøven. Som godkendt instruktør, kan du tage deltagere med i beskyttet farvand i sommerhalvåret. Du optages på Kanosamrådets liste over godkendte instruktører.

Dag 1
    Repetition af kursus 1. TEORI – Søfartsstyrelsens regler og normer og standarder UDSTYR – Rednings/svømmevest, ekstra paddel, øse/line Udstyr til kommunikation og førstehjælpsudstyr TEKNIK – Ind og udstigning samt vand og kano tilvænning Padleteknik – paddelfatning – siddestilling, fremadtag – baglænstag – fejetag – træktag – 360 grader SIKKERHED – Kæntring: – svøm ind til bred og tøm kanoen – makkerredning på dybt vand Flådedannelse LEG – Introduktion til forskellige lege på vandet På delle kursus lærer du også om instruktionsteknik, turplanlægning, risicivurdering samt forbedre egenfærdigheder i form af overnatningstur.
Dag 2
    TEORI – Færdselsregler på vand, vind og vejr, navigation (intro) Trimning – pakning, padlestillinger, beklædning, udstyr Lederrolle og gruppehåndtering LEG – Introduktion til forskellige lege på vandet TEKNIK – Fremadtag m/styring, fejetag, støttetag, træktag J tag, krydstag, skub og 8 tals tag Padling i bølger og vind (trimning) Introduktion til solopadling SIKKERHED – Selvredning samt redning af bevidstløs.
Eksamen
    For at blive optaget på Kanosamrådets liste (Instruktør 2), skal du bestå denne prøve. Førstehjælpsbevis er en forudsætning. Prøven består af en teoretisk prøve (multiple choice). Prøven handler om Søfartsstyrelsen Sikkerhedsinstruks, risikovurdering, naturbeskyttelse, fartøjets egenskaber m.m. Ligeledes består prøven af en praktisk del. Den praktiske prøve består bl.a. fremvisning af padleegenskaber hos aspiranten og af redning af kæntrede figuranter. Prøven overværes af censor.
Er du klar til at blive kursist og få fede oplevelser?

Har du spørgsmål?

Vi går altid langt for at opfylde vores kunders behov og efterspørgsler. Har du brug for en snak før du booker, så ringer vi dig op.

Har du også set

6200,00

/person

Kano ekspedition Sverige

En fantastisk naturoplevelse, overnatning i naturen samt selvfølgelig at sejle kano – blanke søer, snoende åer, højt til himlen og en masse sejlads.

899,00

/person

8 timers førstehjælp for sejllads og småbåde

Kurset opgradere dig i førstehjælp, så du er up to date og har det relevante førstehjælps kursus på vandet. Kurset følger den nye norm.

1450,00

/person

Tour de kano

Elsker du en fantastisk natur-oplevelse, overnatning i naturen samt selvfølgelig at sejle kano – blanke søer, snoende åer, højt til himlen og en masse sejlads.
Comments are closed.