Klatreinstruktør

6300,00/person
Sværhedsgrad: Alle klatreinteresserede 10 Dage 2+ Personer

Kursusbeskrivelse

Hvorfor vælge Team-nord´s træklatreuddannelse?

Dansk Træklatreforening (DTF) har lavet et rigtig godt stykke arbejde ved træklatring, udarbejdet af nogle rigtig Faglige dygtige folk. Ingen tvivl om det. Desværre er fokus på klatring i par, og i mindre grad i forskellige klatreaktiviteter, når man er alene som instruktør i skoven. Dertil er der brug af noget udstyr, som vi ved kan gøres smartere og efter ”bogen”. Endelig er der i DTF uddannelsen, stort fokus på selve klatreeksamen, der som eksamen er gennembearbejdet, men som sat på spidsen kan udenadlæres, uden af få reel erfaring med, når du pludselig møder en ny udfordring. Erfaring som du kan bruge til mange aktiviteter i skoven. Det betyder ikke vi slækker på sikkerheden, men vægter teknikker der passer dig, og som kan bruges i skoven. Vi er nemlig på mange forskellige niveauer. Endelig syntes vi også Træklatreforeningen kursus indskrænker klatringen, hvilket ikke skal gå ud over glæden og oplevelsen ved klatring. Ved DTF er kursusrækken  typisk 56 timer, hvor vores er 100 timer ex eksamen.

Vi har også vægtet eksamen anderledes, således du bliver udfordret på kreativiteten og indlæringen, fremfor udenadslærer, hvilket betyder at vi mener vores eksamen afspejler virkeligheden. Eksamen er opdelt i 4 dele udover en midtvejstest.

1 – Skriftlig prøve 50 spørgsmål – max 10 fejl

2 – Sætte en toprebsbane i et censor valgt træ. Dertil trækkes om der skal laves føring undervejs, eller soloklatring. 

Endelig klatres med figurent, hvor der trækkes om figurenten skal hentes ned eller reddes.

3 – Dagen før har du trukket en opgave, som skal forberedes og gennemføres med figurenter, der ikke normalt klatrer.  Det kan være rappelling, highrope, svævebane, kassestabling, højgynge mf.

4 – Kort biotop prøve mundtlig omkring træer og andre relevante spørgsmål.

Derfor er kursus rækken også noget ud over normen (flere timer) Således er I 100% klar når I er færdige og kan lave udfordrende og sikre toprebsaktiviteter for grupper og ikke kun ”op og ned i et træ”

Derudover får du:

 • Mulighed for at handle med 25% rabat i klatregrej.nu.
 • Du tilbydes som de første sær tilbud på klatreudstyr – op til 14 dage før. Så er du sikker på, der er noget på lager.
 • Du tilbydes STORE rabatter i vores kommende instruktør webshop! 2019.
 • Du inviteres til klatreinstruktør samlinger, med specifikke emner, så du er op to date.
 • Du får 50% rabat på dato satte førstehjælpskurser.
 • Du inviteres til klatrerelaterede turer, til kost pris– fx klippe klatring, Via Ferrate og lignende.
 • Du kan bruge TreeCamp med 50% rabat.
 • Har du behov for brushup gives der 25% rabat på disse kurser.
Udstyr

Vi leverer alt relevant klatreudstyr, der også kan lånes i undervisningsperioden, til selvtræning. Der tages selvfølgelig forbehold for vores kalenderjobs.

Instruktører

Anker Buchholtz, Joakim Bækhøj Jensen, Lars Nuhuus og Jes Hansen.

Transport

Samtransport til lokationer

Forplening

Morgenmad og snack, kaffe og frugt. husk drikkevarer og madpakke.

Kursus bevis

Der udleveres kursus bevis.

Lokalitet

Momhøje – Herning. Vrads ved Silkeborg. Hobro eller efter ønske. Er I minimum 2 laver vi som udgangspunkt gerne et kursus ved jer, mod kørselsafregning.

Dato

Forårs hold 19 dag 1 og 2 Begynder klatring. Topreb og føring. Evt S1 kursus der er adgangsgivende til klatreklubber 26 og 27 januar. dag 3 og 4 Klatring samt rappelling. Topreb og føring samt midtvejstest 9 og 10 februar dag 5 og 6 Soloklatring. Rebbaner 9 og 10 marts. dag 7 og 8 Rebbaner 30 og 31 marts. dag 9 og 10 Redning, eksamensforberedelse samt eksamen 27 og 28 april. Efterårs hold 19 dag 1 og 2 Begynder klatring. Topreb og føring. Evt S1 kursus der er adgangsgivende til klatreklubber 5 og 6 oktober. dag 3 og 4 Klatring samt rappelling. Topreb og føring samt midtvejstest 26 og 27 okt. dag 5 og 6 Soloklatring. Rebbaner 9 og 10 november. dag 7 og 8 Rebbaner 30 november og 1 december dag 9 og 10 Redning, eksamensforberedelse samt eksamen 14 og 15 december. Og passer datoerne ikke, og I er en størrere gruppe, så sætter vi gerne special kurser op til jer.

Overnatning

Ingen

MÅLGRUPPE og forudsætninger

Målgruppe Klatreinstruktør uddannelse henvender sig til kursisten, der ønsker at arbejde med pædagogisk klatring i træer, rappelling, rebbaner samt i mindre grad klatrevæg. Klatring har nemlig så mange muligheder, der ligger tæt op af hinanden, men som alligevel også har være sine kendetegn, hvilket krævet specifik forberedelse og overvejelser. Med denne uddannelse, har du ikke behov for tilkøb eller ”eksperimenter” undervejs – ”hvad gør jeg nu?” – du bliver 100% klar til at gå i skoven. Forudsætninger Almindelig sund helbred og klar til udfordringer i højden. Der er ikke noget krav om specielle klatrefærdigheder, og er du over 16 år, er du også velkommen. Du kan dog ikke eksamineres før du er 18 år. Man skal være indstillet på en vis mængde selvtræning, med din klatremakker, så du er helt klar til eksamen.

INDHOLD

Formålet med uddannelsen er at arbejde pædagogisk med klatring, således vi som instruktør kan gennemfører forskellige klatre discipliner, med større grupper sikkert. 1. Udstyr. Korrekt anvendelse af udstyr, i forhold til mulighederne i skovområdet vi arbejder ud fra, samt mængden af udstyr til rådighed. Vi arbejder os op fra bunden af og lærer at træffe kvalificeret valg af udstyr til den individuelle opgave. Med andre ord er fokus på dette klatrekursus, "at du skal kunne tænke dig om" inden du træffer et valg. Ved alle valg er der nemlig fordele og ulemper. Der arbejdes blandt andet udfra LAFUSGEN 2. Kreativitet. Du tænker kreativt med fokus på sikkerheden således dine aktiviteter bliver så udfordrende og så spændende som muligt. Og altid med sikkerheden for øje. Der er ingen besøgende til din klatreoplevelse, der skal gå hjem med tanken "jeg stod i kø i dag" 3. Sikkerhed. Fokus på dette kursus er, at du på et tidspunkt skal kunne gennemfører og især forberede dine aktiviteter alene. Ligesom i virkeligheden! Og det skal foregår sikkert. Kurset kommer omkring mange scenarier og er et hands on kursus, hvor du får erfaring med rigtig mange klatreemner på forskellige lokaliteter og faciliteter. We train as we fight!

Er du klar til at blive kursist og få fede oplevelser?

Har du spørgsmål?

Vi går altid langt for at opfylde vores kunders behov og efterspørgsler. Har du brug for en snak før du booker, så ringer vi dig op.

Jeg har selv uddannet mig til træklatre instruktør uddannelsen ved Team Nord. Min oplevelse af kurset er at der er en kompetent uddannelse og at jeg fik en grundig og go gennemgang af bl.a. klatre tekniker og et større indblik i udstyr, valg af udstyr og selvfølgelig udfordret på det personlige plan, da jeg er højdeskræk. Teoretisk og praktisk føler jeg mig godt rustet til at kunne udføre klatre turer med mine elever. jeg har ligeledes fået redskaber til at kunne udføre flere andre aktiviteter end lige træklatring. Jeg opnåede kompetencer i bl.a. svævebane, highrope bane, Himmelstige samt ølkasse stabling. Jeg opnåede også kompetencer indenfor rappelling, opsæt af rappelle baner, samt at arbejde med klatrevæg. Jeg har gennem hele kurset også fået inspiration til at lave et utal af andre aktiviteter, så min værktøjskasse er godt fyldt op. Sikkerheds mæssigt har jeg fået en go og sikker gennemgang, hvor vi opsatte scenarier, som hvor der skulle tænkes kreative løsninger ind i, for at gennemføre klatringen forsvarligt og uden at eleverne gik i panik eller forbygge panik. Vi havde også meget træning i redningssituationer, så jeg føler mig yderst kompetent til at lave en redning, hvor jeg skal have en elev ned, som er tilskadekommet eller andet lign. Min instruktør var ved mig i det tid jeg ønskede, så jeg havde følelsen af, at der var overblik over min manglende erfaring og at instruktøren kunne guide og vejlede med en ro og professionalisme der gav mig roen og overblikket. Instruktøren var lydhør og havde et stor knowhow som jeg profiterede meget af. Jeg kan varmt anbefale Team nord som kompetente og dygtige klatreteam til både uddannelser og andre kurser.
Kenneth J Grinderslev.
Pædagog på bostedet Bustrup
Dag 1
  Fokus på teori, udstyr, klatring i makker par, samt føring og toprebsbaner.
Dag 2
  Fokus på teori og udstyr samt klatring i makker par, samt føring og toprebsbaner. Intro S1.
Dag 3
  S1 prøve. Fokus på klatring i makker par, samt føring og toprebsbaner.
Dag 4
  Midtvejstest med godkendelse for at kunne gå videre. Her laves også en evaluering med fokus punkter til selvtræning. Soloklatring og sikkerhed derved. Redning af nødstedt klatrer.
Dag 5
  Rappelling
Dag 6
  Rebbaner, rappelling, tovbaner samt funktionel selvsikring. Bygning af baner
Dag 7
  Rebbaner, rappelling, tovbaner samt funktionel selvsikring. Bygning af baner
Dag 8
  Bygning af baner Heraf en dag med figuranter ontent
Dag 9
  Brush up til eksamen og redning. Trækning af opgave og forberedelse.
Dag 10
  Eksamen

Har du også set

1500,00

/person

Boulder og topreb

Du kommer til at arbejde med klargøring af faciliteten, udstyr, sikringsteknikker, samt i høj grad masser af teknik, pædagogik samt klatreteknikker.

2000,00

/gruppe

Klatrespot

Et klatrespot er er forberedt sted, med forskellige udfordringer, der kan forberedes på maks 30 minutter. Således er du hurtig klar til klatring.

3900,00

/person

S1 sikringskursus Ith

Skal du teste dine klatrefærdigheder og bygge ovenpå dine instruktør uddannelse er S1 kurset der afholdes i Ith det rigtige. Klippeklatring når det er bedst.
Comments are closed.