Vandring

DKK 2500,00/person
Sværhedsgrad: For alle 2-4 Dage 2+ Personer

Kursusbeskrivelse

Turens fokus er nordisk friluftsliv, hvor hovedindholdet er vandring, navigation og friluftsliv.

Udgangspunktet er den danske natur fx Thy nationalpark, Nissum fjord, Hald sø samt Kongenshus hede eller Gendarm stien i Sønderjylland.

Hovedtemaet på denne tur er navigation, så derfor vil meget af turen foregå væk fra vej og ude i naturen. Vi skal opleve de store heder, massive granskove og at der er højt til himlen.

Inden vi starter er der grundig fælles intro, med hands on træning kort og kompas samt navigation, da ruten findes af kursisterne.

Vi pakker, fordeler grej og gennemgår relevant navigations teori, samt koordinere retur kørsel.

Undervejs arbejder vi med navigation, selvfølgelig også lejrliv og madlavning, da vi overnatter på shelterpladser i området undervejs. Og så er det ellers afsted – ud i det blå!

 

Overnatning

Der overnattes i Shelters evt egne medbragte telte.

Udstyr

Vi levere udstyr til navigation samt er behjælpelig med grej til overnatning og madlavning.

Instruktører

Rikke Sand, Lars Nyhuus, Lisbeth Rauff eller Anker Buchholtz.

Kursus bevis

Der udstedes kursus bevis.

Transport

Selvtransport evt mulighed for samkørsel.

Lokalitet

Thy nationalpark, Nissum Fjord, Hald sø samt Gendarm stien

Dato

Gendarm Stien med Rikke Sand - 4 dage 13 okt til 16 okt. Hald sø med Lisbeth Rauff - 2 dage 5 til 6 okt Nissum Fjord med Anker - 3 dage 18 til 20 oktober. Thy nationalpark med Anker - 4 dage 21 til 24 november.

Forplejning

Ja - morgenmad og aftensmad. Frokost står I selv for.

MÅLGRUPPE og forudsætninger

Målgruppe Dette kursus henvender sig til deltageren, der elsker en god udfordring, unik naturoplevelse og ønsker en grundig indføring i friluftslivet og nordisk friluftstradition. Ønsket er på sigt, selv at tage på tur. Formålet med turen er at give en anderledes aktiv naturoplevelse med nordisk friluftsliv og vandring som tema, i Danmarks smukkeste natur. Målet er at give deltagerne indblik og muligheder for selv på sigt at tage på tur. Kurset arbejder forplejning, lejrliv, sikkerhed, udstyr og ikke mindst navigation. Alle eccentielle forudsætninger for at kunne tage afsted på egen hånd! Forudsætninger Ingen ud over sundt helbred. Være i stand til over længere afstande at gå med oppakning.

INDHOLD

Nordisk friluftsliv - intro: Natursyn og naturforvaltning. Bål og lejr. Overvejelser vedr. sikkerhed og førstehjælp. Kurset forbereder kursisterne til at tage på tur på egen hånd i sommermånederne. Navigation, kort og kompas: Kort og kompas, afstandsvurdering, guestimatemetoden, tidstagning, højdekurver og natnavigation, Kurset foregår i terrænet. Særlig med fokus på kort og kompas.

Er du klar til at blive kursist og få fede oplevelser?

Har du spørgsmål?

Vi går altid langt for at opfylde vores kunders behov og efterspørgsler. Har du brug for en snak før du booker, så ringer vi dig op.

Jeg deltog på min første længere vandretur efter god hjemmetræning. Vi var 4 dage på vej igennem fantastiske Thy, og fik en rigtig god intro til kort og kompas, samt simple metoder til at vurdere afstande. Dertil var kurset godt opbygget, da undervisningen startede i Agger og sluttede ved Tved Klitplantage
Rikke Sand
Underviser

Har du også set

2100,00

/person

Kanoinstruktør 1

Du arbejder med kanoer som turkoncept eller aktivitet, og ønsker certificering på det. Så er Team-nord kurset det rigtige til dig. De eksamineres via ekstern censor.

3600,00

/person

Fjeldtur Norge

Højfjeldet i Norge omkring Hovden er det rigtige sted at teste dine evner, efter et navigationskursus med Team-nord. Tag med og test dine evner.

799.00

/person

12 timers førstehjælp

Alle der begår sig i naturen bør minimum have 12 timers førstehjælp. Dette kursus klæder dig godt på med fokus på skader i naturen.
Comments are closed.